Wie is Zeezicht

Zeezicht staat voor het op een relaxte manier genieten van elke zonnestraal. Door de goede muziek en lekkere grote banken zorgen wij voor het echte strandleven dat wij al bijna 40 jaar naleven. De unieke locatie direct naast de pier brengt veel sfeer met zich mee en geeft het echte Scheveningse gevoel. Met een nieuwe parkeergelegenheid die uitmondt voor de deur van Zeezicht is het ideaal te bereiken met de auto of fiets.

Geschiedenis van Zeezicht en Scheveningen

Zeezicht is in 1981 overgekocht door Peter en Inge. De hele tent stond toen opgeborgen in een grote ondergrondse kelder in Scheveningen. Ze wisten toen niet wat ze kochten. Na maanden elk houtje stuk voor stuk opgeknapt te hebben, mochten ze de tent ook daadwerkelijk opbouwen. De plek stond vast, rechts naast de pier.

De droom om een strandtent te runnen

Met samen vele jaren horeca ervaring en de droom van een strandtent onder de armen zijn ze daar ook met veel energie aan begonnen. Al snel kwamen ze erachter dat het leven van een strandtent zeker niet alleen over rozen ging. De wind op het strand was hard, de zee kwam menig malen delen van de tent confisceren en op zonnige dagen was het keihard werken. Toch hebben ze dit tot de dag van vandaag met liefde en passie gedaan.

Wonen in de strandtent

In het begin woonde de familie in de strandtent. Dit klinkt ideaal maar het is toch raar om je douche te delen met de dagjesmensen op het strand. Door de jaren heen is er veel veranderd. Het grote terras heeft veel metamorfoses ondergaan. De trends veranderde en ondernemers proberen daar goed op in te spelen. Het terras ging van open naar stukken overdekt met markiezen, van kleine bandjes overdag tot grote feesten in het weekend. Van grote springkussens voor kinderen naar een leuke afhaaltent. Van halve ligstoelen naar zonnebedjes , van zonnebedjes naar veel eetgelegenheid en van veel eetgelegenheid naar loungebanken en vuurtjes. In de loungebanken wordt nu elke zomer erg diep weggezakt onder het genot van een lekkere (virgin)cocktail.

Passie voor vlees en BBQ

Peter heeft altijd al een passie voor bbq’en gehad. Hieruit kwam voort dat hij zijn expertise van de kwaliteiten van vlees gebruikte om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. De recepten van de Spareribs en de kipkarbonade zijn dan nog steeds hetzelfde als de dag dat hij begon, ook al heeft de techniek het natuurlijk makkelijk gemaakt deze het lekkerst te bereiden.